Over ons

Maandag 30 september 2013 : start van de verbouwingswerken aan de nieuwe bibliotheek. We volgen en documenteren de werken op deze blog.

De Bibliotheekblog Architectuur kijkt niet alleen in de toekomst, maar blikt in de rubriek Afscheid van de zolder terug op wat was. Als we zelf al beweren dat de vakgroepbibliotheek lastig was – lastig maar gastvrij – beschrijft Hong Wan Chan de bibliotheek als een spanning tussen gepastheid en gewoon van alles in het wilde weg doen. Stefaan Vervoort had er zijn eigen dikke raam “een vrijplaats, waarbinnen lustig verkend, gecombineerd en geëxperimenteerd kon worden”.

De blog biedt een blik op de nabije toekomst, vertelt herinneringen aan een boeiende plek, maar geeft ook informatie over alle aspecten van onze bibliotheekwerking.

Het is een dynamische aanvulling in woord en beeld op de statische, informatieve pagina’s van de website van de Faculteitsbibliotheek.

De Vakgroep Architectuur en Stedenbouw bouwt aan een nieuwe website. De Universiteitsbibliotheek ontwikkelt een nieuwe startpagina voor elke faculteitsbibliotheek. Beiden gaan voorjaar 2014 online. Bij de opening van onze nieuwe locatie zal de website van de Faculteitsbibliotheek dan ook grondig vernieuwd gepubliceerd worden.

Vandaag en de komende maanden hebben we veel nieuws te melden. Ons ongeduld kon niet langer op de proef gesteld : de blog vult de leemte.

Alle bijdragen zijn welkom : mieken.osselaer@ugent.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s